Kind & Hondcursus


 

 

Niets is leuker dan dat uw kind en hond de beste maatjes zijn. Samen spelen, knuffelen en gezellig samen zijn. Dit kan ook heel goed! Maar, er zijn wel regels die uw kind zal moeten leren en toepassen om de omgang met de hond goed te laten verlopen. Een hond is geen mens en om ongelukken te voorkomen is onderling begrip van groot belang.

Tijdens de cursus leert uw kind de omgangsregels kind en hond; wat kan wel en wat kan niet. Kennis van het gedrag van de eigen hond en andere honden. Daarnaast worden er spelenderwijs basiscommando’s, trucjes en geschikte spelletjes aangeleerd.

 

Lesopbouw

Bij deze cursus is het de bedoeling dat zowel de kinderen als de honden respect voor elkaar krijgen. Als een kind de lichaamstaal van de hond leert te herkennen en begrijpen, zal uw kind bijvoorbeeld ook zien wanneer de hond even géén zin heeft om te spelen.

 

Inhoud cursus:

- omgangsregels kind en hond;

- lichaamstaal van de hond herkennen

- spelenderwijs aanleren basiscommando’s

- aanleren trucjes en geschikte spelletjes voor kind en hond.

 

Ouders mogen bij deze cursus niet aanwezig zijn  (kunnen een rondje door de winkel doen, of een bakje koffie drinken in het restaurant ). De laatste les demonstreren de kinderen wat zij hebben geleerd.

 

Voor wie?

Voor kinderen en tussen de de 6 en 12 jaar en vanaf 12 jaar. 

Daarbij moet de hond minimaal de basiscursus gevolgd hebben en de hond moet sociaalvaardig zijn naar mens en hond.

 

Wat kost het?

De kosten voor de Kind & Hond cursus bedragen: €65-

 

Hierbij inbegrepen:

- 5 praktijklessen á 50 min;

- Deelname certificaat.

 

De cursus gaat door bij minimaal 3 Kind & Hond combinaties per groep.

 

Wanneer?

Startdatum volgt nog